Сонячний дах Tesla

Home / Статті / Сонячний дах Tesla
Сонячний дах Tesla

Сонячний дах Tesla

Засновник компаній Space X і Tesla Motors Ілон Маск 28 жовтня провів незвичайну презентацію. Запрошеним журналістам він показав «дах». Його особливість у тому, що він становить собою покриття Solar Roof для поглинання сонячних променів. Воно не схоже на звичайні панелі, які можна побачити на дахах будівель. Презентований продукт нагадує звичайну черепицю, але містить у собі спеціальні фотоелементи.

Solar Roof – останнє розроблення Tesla Motors, здійснене спільно з інженерами компанії SolarCity, де Маск входить до ради директорів. Його завдання – зробити будинок людини максимально автономним і незалежним від зовнішніх факторів. Дах Solar Roof встановлюється по всьому периметру. На щастя, він гарно виглядає, і кожен покупець може вибрати варіант під себе: шифер, текстури, а також матове і тосканське скло.

Що робити з накопиченою енергією, Маск уже говорив раніше, але вирішив нагадати оновленням. Компанія презентувала друге покоління Powerwall 2 – спеціальних генераторів, які вміють накопичувати зібрану енергію і потім використовувати її в нічний час або коли на вулиці похмуро. Новинка коштуватиме покупцеві $5500 за потужності 14 кіловат-годин.

Leave a Reply

Your email address will not be published.